A boltunkról


Mindig is szenvedélyem volt a videójátékok világa, ezen belül a gépek és játékok gyűjtése, esetlegesen restaurálása. A 2019-es Japán utazásom során rengeteg videójáték boltban jártam, főleg retro játékok és gépek árusításával foglalkozó üzletekben. Hatalmas meglepetésként ért, hogy a termékek nagyrésze annak ellenére, hogy használt, sokról nem mondtam volna meg, nagyrészük teljesen újnak hatott. Első ilyen üzlet látogatásom alatt magammal hoztam egy Super Famicom-ot (Ami itthon a Super Nintendo) és pár egyéb jóságot. Fura volt, hogy még itthon egy átlag boltba a jelenlegi, esetleg az előző generáció gépei közül válogathatunk, ott roskadásig voltak a polcok sokkal régebbi, 2000-es évek előtti gépekkel is, mint Például Super Nintendo, Nintendo 64, Dreamcast stb... És az állapotuk? Eredeti csomagolásuk hiányát leszámítva mint az új, pedig az eladó tört angollal próbálta nekem elmagyarázni hogy "ez használt, nem új, vegyem figyelembe".

Akihabarai loot.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én személyszerint jobban szeretem a polcomon tudni, gyönyörködni az esetleges gyűjtői kiadásos konzoljaimban illetve játékaimban, mint a képernyőt bámulva a 7362². digitális bolt kínálatát. Itt szeretném szóba hozni, hogy nagyon ellene vagyok az eWaste-nek főleg a szándékosnak, hiszen rengeteg gépet és játékot dobnak ki az emberek, amikre már nincs szükségük vagy értéktelennek tartják, amikor lehet hogy, éppen valaki pont azt a játékot keresi a gyűjteményébe. Emellé rengeteg gépet is selejteznek ki, olyan apró hibákkal melyek pár perc alatt javíthatóak, pedig tovább használható lenne a gép. Gondoljunk arra is, hogy nem mindenki áll úgy anyagilag, hogy megengedje magának a legújabb konzolt és játékot, sok örömet okozna neki, a sokkal olcsóbban beszerezhető előző generációs gépek és legjobb játékai. Itt pedig szóba jön, a már biztosan ismert "game preservation" fogalma. Hiába a digitális korszaknak, a mondatról hogy "digitálisan örökké él", amikor rengeteg játékot de-listelnek a gyártók pár évvel a megjelenés után, így utólag az egyetlen beszerzési módja a lemezes változat marad. A 2005-ös nagysikerű Need for Speed Most Wanted-et gondolom nem kell bemutatni senkinek se. Gondoltátok volna, hogy Xbox 360-ra a digitális példánya lehetetlen, a fizikai lemezes kiadása pedig nagy ritkaságnak számít?

Az üzletem létrehozásának célja, hogy termékeimet a legjobb minőségben kapják meg a vásárlóim, gépeket teljesen felújított formában, illetve olyan termékek raktározása melyek ritkaságnak számítanak.

Nem utolsó sorban pedig magáról a Webshop-ról szeretnék néhány szót ejteni. Sajnos a 2020-as járvány helyzet miatt fölösleges lett volna bolthelyiséget bérelni, mivel a korlátozások miatt nagyrészt úgy is zárva lett volna. Így mivel manapság az egyetlen "hely" ahol vásárolhatnak az emberek, az az internet, így nem voltam rest fejleszteni egy kifejezetten erre a célra szánt Webshopot, mindenféle sallangot elkerülve hogy a böngészést ne zavarják meg fölösleges felugró ablakok, reklámok stb.

Érdekesség: A weboldal natív PHP nyelvben készült (bármi plugin vagy keretrendszer nélkül), a FontAwesome kivételével teljesen egyedi fejlesztés, és a kód mérete alig éri el az 1024kb-ot! Ez akár egy floppy-n is elférne:)

Érdekelnek a termékeink? Ide kattintva tovább olvashatsz a termékeinkről.